Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση για την παρουσίαση των θέσεων και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βριλησσίων.


Το link της μετάδοσης της συγκέντρωσης, όπως τη μετέδωσαν τα «Βριλησσιώτικα Νέα».

Η αίθουσα του Πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) ήταν κατάμεστη και αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Εκτός από τους δεκάδες παρευρισκόμενους, παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής Γιάννης Κουλούρης, Βαγγελιώ Ρογκάκου και Όλγα Βήττου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Εύη Γεωργιάδου, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων.

Η Εύη Γεωργιάδου ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων της Περιφέρειας στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην επιλεκτική απουσία του κράτους όταν πρέπει να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και περιουσία  κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, των πλημμύρων και των άλλων φυσικών φαινομένων, καθώς και στην εγκληματική πολιτική της έλλειψης υποδομών, μέτρων και υπηρεσιών πρόληψης. Τόνισε επίσης ότι η σύγκλιση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ γίνεται «ταύτιση» στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης στην κεντρική ομιλία, επεσήμανε για το ρόλο του δήμου ότι αποτελεί αναπόσπαστη βαθμίδα του κράτους από την οποία ασκείται διοίκηση και μάλιστα αντιλαϊκή, αναφέροντας πλήθος παραδειγμάτων. Ενδεικτικά σημείωσε την φοροληστεία που ασκεί ο δήμος με τα δημοτικά τέλη, αλλά και με μία σειρά άλλες υπηρεσίες που γίνονται επί πληρωμή (δημοτικό ωδείο, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες), ενώ σημείωσε και την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στην πόλη. Ταυτόχρονα, περίπου το 50%, του δήμου απασχολείται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επίσης αναφέρθηκε στις απαραίτητες υποδομές, κυρίως αντιπλημμυρικής προστασίας, τις σχολικές υποδομές (ανέγερση 3ου λυκείου και νέου βρεφονηπιακού σταθμού) που έχει ανάγκη ο λαός των Βριλησσίων, αλλά και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων. Επιπλέον παρέθεσε τη διαχρονική συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τις θέσεις της παράταξης για ένα δήμο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Τόνισε ότι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο και την Περιφέρεια σημαίνει ισχυροποίηση της μαχητικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στη δημοτική και περιφερειακή αρχή, για διεκδικήσεις υπέρ του λαού.

Τέλος, έθεσε το ερώτημα «Τί δημοτική αρχή και τιί δήμαρχο έχει ανάγκη ο λαός των Βριλησσίων;», καλώντας, να στηρίξουν την ΛΑ.ΣΥ. και όσοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί της,  όσες και όσοι πορεύονται με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, που σε κοινά προβλήματα δεν αναζητούν ατομικές λύσεις, που βλέπουν την προοπτική και την ελπίδα για βελτίωση της καθημερινότητας στον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση, την συνέπεια, την εντιμότητα.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, σύμβουλοι οι οποίοι δεν αποτελούν διάτοντες αστέρες, δεν εμφανίζονται ως σωτήρες, αλλά ήταν και θα είναι στην πρώτη γραμμή των μικρών και μεγάλων καθημερινών διεκδικήσεων.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε