Διακήρυξη

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ

7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ

για τον Δήμο Βριλησσίων

Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων Βασίλης Βήττος

& την Περιφέρεια Αττικής

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης

 

Εργαζόμενε στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενε, μισθωτέ επιστήμονα, συνταξιούχε, νέε και νέα,

Η μάχη των εκλογών για τα τοπικά και περιφερειακά όργανα του κράτους στις 7 Νοέμβρη παίρνει από τα ίδια τα πράγματα -ακόμα περισσότερο από ότι παλαιότερα- γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης, ακριβώς γιατί δίνεται στο μέσω της καπιταλιστικής κρίσης.

Είναι κεντρική πολιτική μάχη, ισοδύναμη με τις βουλευτικές εκλογές, στη βάση της οποίας κρίνεται η συνολική πολιτική των κομμάτων και όχι κάποιο πακέτο προτάσεων σε ένα δήθεν τοπικό επίπεδο.

Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών σε συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού πρέπει να γίνει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευτούν, να αποτραπούν τα σφαγιαστικά μέτρα. Να ανατραπεί η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που προωθούν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΕΕ, ΝΔ με αντεργατικά μέτρα διαρκείας, το μνημόνιο και τον «Καλλικράτη». Να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης μέχρι τη νίκη.

Ο ίδιος ο «Καλλικράτης» με τον οποίο συμφώνησαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ, είναι εργαλείο ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός ο κρατικός μηχανισμός στην καλύτερη εξυπηρέτηση των σχεδιασμών και συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών και μονοπωλίων, υποχρεωμένος από την φύση του να υλοποιεί το κυβερνητικό έργο.

Η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να γίνει συνειδητή δράση στο κίνημα και επιλογή με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

 

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

Στο δήμο Βριλησσίων, την Περιφέρεια Αττικής και όλη τη χώρα καταδίκασε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ -ΛΑΟΣ – Ε.Ε. – πλουτοκρατίας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν.

Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την βάρβαρη πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα σε χρεοκοπία ευνοώντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Να πάρει η «λαϊκή μπάλα» , τα αστικά κόμματα τους υποψηφίους και τα δεκανίκια τους, για το κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τους μισθούς πείνας των 500 ευρώ στους νέους εργαζόμενους, για τις απολύσεις, την μείωση των αποζημιώσεων των απολύσεων, για της συντάξεις που μετά από 40 χρόνια δουλείας γίνονται επιδόματα, για τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, για το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων.

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ!  ΓΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ  ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Με δράση αλλά και με την ψήφο τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι και οι νέες, παιδιά της εργατικής-λαϊκής οικογένειας , να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που είτε ήταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση προώθησαν και υλοποίησαν την ίδια αντιλαϊκή πολίτικη όπως άλλωστε και οι εκλεγμένοι στο δήμο μαζί τους. H πολιτική αυτή ήταν γραμμένη στα προεκλογικά τους προγράμματα και πριν το μνημόνιο και σήμερα. Είναι πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για την κερδοφορία του και όχι τα λαϊκά στρώματα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ

Δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς είναι αντίπαλοί μας.

Ψήφισε το ψηφοδέλτιο που συμμετέχουν λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις, αγωνιστές συνεπείς με προσφορά στο κίνημα, που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση και στήριξη των αγώνων. Που δεν θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι αρμόδιοι , ούτε θα λένε ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα αλλά δεν υπάρχουν πόροι. Δεν θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την απόσπαση κατακτήσεων, για την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Άλλωστε και στα Βριλήσσια πάντα αυτό έκαναν, είτε για τις καταπατήσεις στα μαρμαράδικα, είτε  για την Αττική Οδό , είτε για τη Ναυτική Βάση αλλά και τις βασικές υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,  ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Είναι ευκαιρία να διορθώσεις τη ψήφο που έδωσες στα κόμματα της Ε.Ε. στις εκλογές του 2009. Έχεις και εσύ ευθύνη αν σε κοροϊδέψουν ξανά.

Αν οι υποψήφιοι τους πάρουν την ψήφο σου είναι σαν να εγκρίνεις όσα βάρβαρα μέτρα έχουν πάρει σε βάρος σου, αλλά και τα χειρότερα που σου φέρνουν.

Σε κοροϊδεύουν αυτοί που εμφανίζονται ως διαφωνούντες με την κυβέρνηση και ζητούν την ψήφο σου για να την αλλάξουν. Αυτοί που δήθεν έχουν μια άλλη πρόταση για τον δήμο το «αυτόδιοικητικό κίνημα» και της «τοπικές κοινωνίες».

Τώρα το μόνο που τους απασχολεί είναι να διαχειριστούν το θυμό και την αγανάκτηση ώστε να μην πας να ψηφίσεις καθόλου η να επιλέξεις ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή και μασκαρεμένα.

Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής έχει στήσει «δόκανο» με πολλές υποψηφιότητες ώστε να ψαρέψει ψήφους με διαφορετικές «απόχες» αλλά να ρίξει την «ψαριά» στο ίδιο «πράσινο» καλάθι και να ερμηνεύσει την ψήφο σου ως συμφωνία με τα μέτρα. Η ίδια συνταγή ακολουθεί και στο Δήμο Βριλησσίων. Ίδια επιδίωξη έχει και η ΝΔ που τάχα είναι κατά του μνημονίου ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρολό στην υλοποίηση του περιεχομένου του.

 

Καταδίκασε τα δεκανίκια της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε.

Το ΛΑΟΣ, αιχμή του δόρατος του αντικομουνισμού, που στηρίζει το μνημόνιο και την υλοποίηση του με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Συνεργάζεται στις εκλογές με τη ΝΔ στο δήμο της Αθήνας, με το ΠΑΣΟΚ στη περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τους ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – Δημοκρατική Αριστερά, που μέσα από διασπάσεις και καυγάδες, άλλοι συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ, άλλοι ρίχνουν γέφυρες και προσπαθούν να διατυπώσουν μια σοσιαλδημοκρατική συνταγή και να ψαρέψουν στα θολά. Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει στο δήμο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ στη περιφέρεια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μητρόπουλο. Άλλος ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλαβάνο και ενώ εμφανίζονται να κάνουν κριτική στο μνημόνιο στην ουσία στηρίζουν τα μονοπώλια, την εξουσία τους και την Ε.Ε.

Η «ποικιλία» συμμαχιών και υποψηφίων είναι όχημα του ευρωμονόδρομου. Δεν αποτελεί κίνδυνο για το ΠΑΣΟΚ, αντίθετα αποτελεί δίχτυ εγκλωβισμού και βοηθάει την κυρίαρχη πολιτική.

Η συντριπτική πλειοψηφία των «τοπικών» προβλημάτων είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Είναι αδύνατον να υπάρχει τοπική ευημερία , να υπάρχουν φιλολαϊκές νησίδες, όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτή την πολιτική ακολούθησε και η πλειοψηφία (ΝΔ) στο δήμο Βριλησσίων. Ο ένας αντιλαϊκός και φορομπηχτικός προϋπολογισμός διαδέχονταν τον άλλον. Τέλη και φόροι παντού και για όλα. Το 70% περίπου των τακτικών εσόδων του Δήμου προέρχονται από φόρους, τέλη, δικαιώματα, πρόστιμα, στη βάση της ανταποδοτικότητας για υπηρεσίες που πρέπει να είναι δωρεάν.

Υπέρογκα δάνεια που θα πληρώσουν οι δημότες, αντί για διεκδίκηση κρατικής ενίσχυσης.

Δεκάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών λόγο των ελλείψεων που υπάρχουν σε κτιριακές υποδομές και σε ανάλογο προσωπικό.

Ελαστικές σχέσεις εργασίας για δεκάδες συνταξιούχους ακόμα και εργαζόμενους 4 ωρών. Ανάθεση σε ιδιώτες αθλητικών εγκαταστάσεων και ιδιωτική εταιρεία στον οδοκαθαρισμό με ετήσιο κόστος 350.000 ευρώ. Αδιαφορία για τις ανάγκες τις δημόσιας παιδείας, ανύπαρκτη κτιριακή πολιτική για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές.

Εχθρική και προκλητική στάση στο αίτημα γονέων και παιδιών για άμεση ανέγερση του 3ου Λυκείου.

Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Αντιπολιτευτικές κορόνες για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια την ίδια στιγμή που υπερψήφιζε τους φορομπηχτικούς προϋπολογισμούς και τις αντιλαϊκές επιλογές της πλειοψηφίας. Στάθηκε απέναντι στους αγώνες γονέων μαθητών και εργαζομένων.

Η «Δράση για μια άλλη πόλη» που στηρίζει ο ΣΥΝ παρακάμπτοντας τον ταξικό χαρακτήρα και της νέας αντιδραστικής διάρθρωσης σε δήμους και περιφέρειες, περιορίζει την κριτική σε θέματα ανώδυνα όπως της διαχείρισης, «μοντέλου διοίκησης» και «πολιτικού προσωπικού», κριτική που σε συνθήκες λαϊκής δυσαρέσκειας σαν τις σημερινές λειτουργεί ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Θολώνει συνειδητά την προοπτική για την μόνη απάντηση που είναι υπέρ του λαού, ένας ριζικά του διαφορετικός δρόμος με πλαίσιο στόχων και αιτημάτων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΨΗΦΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πάλεψε μαζί μας ενάντια στον ευρωμονόδρομο, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, το μνημόνιο, ο «Καλλικράτης». Να τους δυσκολέψουμε με τη λαϊκή δράση και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ούτε με το ΔΝΤ, ούτε με την ΕΕ, ζητάμε την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μόνη απάντηση υπέρ του λαού, είναι ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος, με πλαίσιο στόχων που αποτελούν γραμμή πάλης και ανάπτυξης υπέρ των εργαζόμενων και των λαϊκών συμφερόντων.

Για νικηφόρους αγώνες που εμπνέουν, δίνουν προοπτική, αντοχή και δύναμη για τη λαϊκή εξουσία. Για ανάπτυξη που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη. Αυτός είναι ο δρόμος που απαντά στην αγωνία του εργαζόμενου, του αυτοαπασχολούμενου, των νέων για σταθερή δουλειά, για ζωή με δικαιώματα.

Η «αποχή» δεν είναι επιλογή συμφέρουσα για τον λαό. Αφαιρεί δυνάμεις από την μάχη. Την πληρώσαμε στις προηγούμενες εκλογές. Τώρα πρέπει να τους πληρώσει ο λαός.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  • Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Σύγχρονες δωρεάν κοινωνικές παροχές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό.
  • Ενάντια στην καταστολή του λαού, των καταδιωγμένων των μεταναστών, και των προσφύγων.

ΟΛΟΙ. ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.