Διακήρυξη

Διακήρυξη Δημοτικών εκλογών Μαΐου 2014

Εργαζόμενε,  εργαζόμενη,  άνεργη,  άνεργε,  νέε  και    νέα,  αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε

Ενίσχυσε και με την ψήφο σου, δώσε δύναμη και συνέχεια στην αγωνιστική παρουσία εκλεγμένων κομμουνιστών-αγωνιστών δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε περιφέρειες και δήμους.

Αποτέλεσαν το αποκούμπι των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ο σταθερός σου σύμμαχος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ε.Ε. .

Αποκάλυψαν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της κρατικής μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», ως μοχλού επιβολής της άγριας αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο. Όταν οι άλλες παρατάξεις τον ψήφιζαν ή στην πράξη στήριζαν κάθε αποτέλεσμα της εφαρμογής του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Βριλησσίων ήταν σταθερός συμπαραστάτης στα δίκαια αιτήματα των δημοτών και των εργαζομένων.

Κατήγγειλε και καταψήφισε σταθερά τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς της διοίκησης, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τις απολύσεις στο Δήμο (σχολικοί φύλακες, δημοτική αστυνομία), το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΠΥ, τη λογική της ανταποδοτικότητας σε αθλητισμό, πολιτισμό, κάθε δομή και υπηρεσία του Δήμου.

Με αποφασιστικότητα κατήγγειλε την εκμετάλλευση των νέων εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα, που τους βάφτισαν «ωφελούμενους». Διεκδίκησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Απαίτησε τη μονιμοποίηση ΌΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.

Στήριξε  δίκαια  αιτήματα  λαϊκών  ανθρώπων  της  γειτονιάς,  όταν  η  αυθαιρεσία  της διοίκησης του Δήμου μετέτρεπε τα δρομάκια της περιοχής σε «λεωφόρους» οχημάτων σε βάρος του συνόλου των κατοίκων και με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων κοντά σε σχολικές μονάδες και το πάρκο ΤΥΠΕΤ σε «νυχτερινό κέντρο».

Ανέδειξε συστηματικά την ανάγκη ανέγερσης του 3ου Λυκείου. Ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα του γονεϊκού κινήματος και των μαθητών. Η σημερινή διοίκηση αδιαφορεί προκλητικά για το ζήτημα αυτό, με άμεσο κίνδυνο να αποχαρακτηριστεί το οικόπεδο.

Συνέβαλε μαζί με τους εργαζόμενους στην αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας του δήμου.

Συνέβαλε έγκαιρα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά μαζί με τους γονείς του 3ου παιδικού σταθμού στην άμεση απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από τον παιδικό σταθμό, όταν οι άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσαν απλά για το «νόμιμο ή όχι της υπόθεσης εγκατάστασης».

Αποκάλυψε και κατήγγειλε τις προκλητικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης προς όφελος Ανώνυμης Εταιρίας, για αλλαγή χρήσης γης στο οικοδομικό τετράγωνο που εδρεύει (Ολύμπου-Εθνικής Αντίστασης-Ταϋγέτου-Πιερίων), εξυπηρετώντας έτσι τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Συνεχίζουμε και σήμερα την προσπάθεια δικαίωσης των αγώνων του βριλησσιώτικου λαού για την απόδοση σε αυτόν του συνόλου των στρεμμάτων της Ναυτικής Βάσης και την άμεση απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ. Χάρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις των Βριλησσιωτών, ικανοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα αιτήματα για τα Μαρμαράδικα, και την υπογειοποίηση της Σταυρού – Ελευσίνας. Σε αυτούς τους αγώνες πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές, ενώ πολλοί απ’ αυτούς που αυτοπαρουσιάζονται σήμερα ως μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών Αγώνα, δεν πέρασαν ούτε απ’ έξω.

Ενίσχυσε τη Λαϊκή Συσπείρωση, το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ

Με την ψήφο σου στις Δημοτικές – Περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές δήλωσε την αντίθεσή σου στην αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία για να προστατέψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν κατά γράμμα οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι των Κυβερνήσεων. Αξιοποιήθηκαν σαν το εργαλείο του συστήματος για να τσακιστούν οι εργασιακές σχέσεις, για να λεηλατηθεί το λαϊκό εισόδημα, για να απαλλαγεί το κράτος από την υποχρέωση να παρέχει δωρεάν, και με αναβαθμισμένες τις αντίστοιχες κρατικές δομές, τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Η διοίκηση Ιωαννίδη-Παπασπηλίου (ΝΔ) δεν αποτελεί εξαίρεση.

Λειτούργησε καθαρά σαν Δήμος-επιχείρηση, αφού κάθε υπηρεσία και λειτουργία του Δήμου σε κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο πληρώνεται πανάκριβα από τους Βριλησσιώτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τακτικά έσοδα του Δήμου (ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ), τα 5,8 εκ. είναι από δημοτικά τέλη, φόρους και χαράτσια λαϊκών στρωμάτων και των επαγγελματιών.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι-τράπεζες-supermarkets που έχουν καταλάβει την περιοχή, ενισχύονται με κάθε τρόπο για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Σημαντικά έργα υποδομής στο Δήμο είναι σε τέλμα ή ημιτελή (αγωγοί ομβρίων υδάτων, νέοι αγωγοί σε βασικούς δρόμους, σχολικά κτήρια).

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο, με επικεφαλής τον Ξ. Μανιατογιάννη, με άσφαιρα πυρά αντιπολίτευσης για τα επιμέρους και αποπροσανατολιστικές αναφορές για «διαφάνεια» και «τρόπους συμπεριφοράς της Διοίκησης» στήριξε τις στρατηγικές επιλογές δημοτικής αρχής και κυβέρνησης στα πλαίσια της Ε.Ε., τον ανταγωνισμό και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και την πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Οι παρατάξεις που εμφανίζονται ως αριστερές (Δράση για μια άλλη πόλη – Ανοιχτή Πόλη), το «διαφορετικό» που προβάλλουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πολιτική διαχείρισης, χωρίς να αναδεικνύουν τον πραγματικό υπεύθυνο. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι όλα είναι θέμα διοίκησης και προσώπων, ενώ είναι ζήτημα οικονομίας και πολιτικών επιλογών. Το «νέο» που φέρνουν είναι φτιαγμένο με τα γνωστά «σάπια» υλικά, αφού συμφωνούν με βασικές αποφάσεις, τον Καλλικράτη, προσκυνούν την Ε.Ε. Πολλές από τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις τους, είναι τόσο πρωτότυπες που αποτελούν κατευθύνσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχεις βγάλει συμπεράσματα. Αξιοποίησε την πείρα σου.

Είδες στην πράξη ότι τα μεγάλα λόγια για τις δήθεν «τοπικές κοινωνίες» και την «ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης» αποδείχτηκαν κούφια.

Έχεις εγγυημένη επιλογή: Εμπιστεύσου τους κομμουνιστές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Βριλησσίων. Ξέρεις από την ίδια σου την πείρα πως δε θα σε προδώσουν, θα μπουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης.

Προβάλλουμε και διεκδικούμε μαχητικά αιτήματα και στόχους πάλης, που εκφράζουν τις ανάγκες – δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των βιοτεχνών – εμπόρων, γιατί αυτοί παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και πρέπει να τους ανήκει.

Φρένο στη φορομπηξία του Δήμου και μείωση των τελών στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη. Να πληρώσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις – σούπερ μάρκετ – τράπεζες – ιδιωτική υγεία και άλλοι.

Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση όλων των οργάνων της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Απαγόρευση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης σε όλους τους τομείς, όπως καθαριότητα και απορρίμματα, και εξασφάλιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών μακριά από τη μορφή της ανταποδοτικότητας.

Προστασία ελεύθερων χώρων και του περιαστικού πρασίνου.

Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Η χρηματοδότηση να γίνεται αποκλειστικά από το κράτος. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής στις δαπάνες για υπηρεσίες Υγείας και φάρμακα για όλους.

Κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές για παιδικούς σταθμούς και σχολεία με μόνιμο προσωπικό. Άμεση κατάργηση των τροφείων.

Έργα ουσιαστικής σημασίας, όπως αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, μακριά από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Στήριξε τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης Για να εκλεγούν αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκρούονται και δε θα προσκυνάνε την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Advertisements